Babka z kandyzowaną skórką pomarańczową
Składniki:
2 szklanki mąki
1 budyń o smaku śmietankowym
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
15 dkg masła
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mleka
5 dkg kandyzowanej skórki pomarańczowej
Wykonanie:
masło ucieramy z cukrem na puszystą masę dodajemy po jajku ucieramy
dajemy mąkę przesiewamy z proszkiem i budyniem skórkę pomarańczy
1/3 skórki zostawiamy do dekoracji dolewamy mleko
ciasto delikatnie mieszamy
przekładamy do formy wysmarowanej masłem
babkę pieczemy w 180 st około 50 minut
wierzch posypujemy cukrem pudrem i skórką pomarańczową
przekładamy do formy wysmarowanej masłem
babkę pieczemy w 180 st około 50 minut
wierzch posypujemy cukrem pudrem i skórką pomarańczową