Składniki:
20 dkg masła
6 jajek
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki mleka
1 cytryna
5 dkg płatków migdałowych
szczypta soli
Lukier
4 łyżki cukru pudru
1 łyżka śmietanki
1 łyżeczka kakao
składniki lukru mieszamy
Wykonanie:
masło ucieramy z cukrem do białości
dajemy jajka mąkę przesianą z proszkiem migdały
Wykonanie:
masło ucieramy z cukrem do białości
dajemy jajka mąkę przesianą z proszkiem migdały
dolewamy mleko sok z cytryny
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 cm
wysmarowanej masłem posypanej bułka tartą
pieczemy w 180 st 1 godzinę
babkę polewamy lukrem posypujemy migdałami
wysmarowanej masłem posypanej bułka tartą
pieczemy w 180 st 1 godzinę
babkę polewamy lukrem posypujemy migdałami