Zupa z kalarepy
Składniki:
1 marchewka
1 pęczek kalarepy
kawałek selera
1 pietruszka
3 ziemniaki
1.5 litra wywaru przepis tutaj
sól pieprz
śmietana lub jogurt
koperek zielona pietruszka
Wykonanie:
umyte i obrane jarzyny kroimy w kosteczkę
zalewamy wywarem doprawiamy solą pieprzem odrobiną cukru
gotujemy około 30 minut gdy jarzyny są miękkie
odlewamy 1/3 zupy miksujemy dolewamy do pozostałej
dajemy zieloną pietruszkę śmietanę lub jogurt
Składniki:
1 marchewka
1 pęczek kalarepy
kawałek selera
1 pietruszka
3 ziemniaki
1.5 litra wywaru przepis tutaj
sól pieprz
śmietana lub jogurt
koperek zielona pietruszka
Wykonanie:
umyte i obrane jarzyny kroimy w kosteczkę
zalewamy wywarem doprawiamy solą pieprzem odrobiną cukru
gotujemy około 30 minut gdy jarzyny są miękkie
odlewamy 1/3 zupy miksujemy dolewamy do pozostałej
dajemy zieloną pietruszkę śmietanę lub jogurt