Sernik na zimno na biszkoptach

Sernik na zimnoSernik na zimno na biszkoptach

Składniki:
1/2 kg sera białego
1/2 kostki masła
1/2 litra śmietany kremówki
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
2 galaretki
6 łyżeczek żelatyny
1 puszka brzoskwiń
10 dkg biszkoptów

Wykonanie:
mielony ser ucieramy z masłem i cukrem na puszystą masę
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami dodajemy śmietanę płynną żelatynę masę serową mieszamy
formę wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty na biszkopty dajemy masę serową
[biszkopty można nasączyć alkoholem lub wodą z cytryną]
na masie serowej układamy połówki brzoskwiń
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody mieszamy
sernik zalewamy tężejącą galaretką dajemy do lodówki na parę godzin
 

Translate