Rolada z kapustą i grzybami
Składniki:
1/2 kg schabu
20 dkg kapusty kiszonej
30 dkg pieczarek
1 cebula
sól pieprz kminek
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
Wykonanie
schab kroimy na plastry rozbijamy
oprószamy solą pieprzem kminkiem
kapustę kiszona gotujemy do miękkości kroimy
pieczarki cebule obieramy kroimy podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
Składniki:
1/2 kg schabu
20 dkg kapusty kiszonej
30 dkg pieczarek
1 cebula
sól pieprz kminek
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
Wykonanie
schab kroimy na plastry rozbijamy
oprószamy solą pieprzem kminkiem
kapustę kiszona gotujemy do miękkości kroimy
pieczarki cebule obieramy kroimy podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy
na mięso kładziemy farsz zwijamy [spinamy wykałaczkami]
obsmażamy podlewamy gorącą wodą
na mięso kładziemy farsz zwijamy [spinamy wykałaczkami]
obsmażamy podlewamy gorącą wodą
dusimy do miękkości pod przykryciem