Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
200 ml śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki musu truskawkowego
1/2 szklanki krojonych truskawek
4 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy na dużą blachę wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy 20 minut w 180 st
Krem
truskawki płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy
1 część truskawek miksujemy 2 część kroimy
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
pieczemy 20 minut w 180 st
Krem
truskawki płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy
1 część truskawek miksujemy 2 część kroimy
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę zmiksowane krojone truskawki mieszamy
biszkopt odwijamy z papieru smarujemy kremem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę zmiksowane krojone truskawki mieszamy
biszkopt odwijamy z papieru smarujemy kremem
roladę ściśle zwijamy dajemy do lodówki na 2 godziny
wierzch posypujemy cukrem pudrem