Kotlety mielone z kurczaka faszerowane pieczarkami
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z drobiu
1 jajko
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 cebuli
sól pieprz oregano
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Farsz
20 dkg pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
Wykonanie:
do mięsa dodajemy startą cebulę jajko sól pieprz mąkę oregano
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
Farsz
pokrojone pieczarki podsmażamy z cebulką
odparowujemy nadmiar płynu
doprawiamy sola pieprzem majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
farsz mieszamy
z mięsa formujemy kotlety do środka dajemy pieczarki
lekko spłaszczamy obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron
doprawiamy sola pieprzem majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
farsz mieszamy
z mięsa formujemy kotlety do środka dajemy pieczarki
lekko spłaszczamy obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron