Domowe bułki z pieczarkami

Domowe bułki z pieczarkami
Domowe bułki z pieczarkami

Składniki:
1/2 kg mąki
4 dkg drożdży
3/4 szklanki mleka
2 łyżki oleju
sól
1 jajko do smarowania

Pieczarki
40 dkg pieczarek
2 cebule
sól pieprz tymianek
20 dkg sera żółtego

Wykonanie:
drożdże mieszamy z łyżką mąki letniego mleka szczyptą cukru
rozczyn zostawiamy na 10 minut w ciepłym miejscu
do pozostałej mąki dajemy rozczyn sól olej ciasto wyrabiamy
na lśniącą kule zostawiamy w ciepłym miejscu aż podwoi objętość

Pieczarki
pieczarki kroimy podsmażamy z cebulką doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
ciasto wałkujmy na 2 cm wycinamy krążki smarujemy romąconym jajkiem nakładamy farsz
pieczemy 30 minut w 180 st 15 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym serem
 

Translate