Czerwona fasola w sosie pomidorowym
Składniki:
30 dkg mięsa mielonego z łopatki
2 cebule
3 puszki fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
sól pieprz papryka słodka
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 ząbki czosnku
1 łyżka tłuszczu
Wykonanie:
cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z mięsem zalewamy 3 szklankami wody
doprawiamy solą pieprzem papryką dodajemy liść laurowy ziele angielskie
dusimy 20 minut pod przykryciem
po tym czasie dajemy odsączoną kukurydzę fasolę pokrojoną paprykę koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek całość gotujemy 10 minut
Składniki:
30 dkg mięsa mielonego z łopatki
2 cebule
3 puszki fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
sól pieprz papryka słodka
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 ząbki czosnku
1 łyżka tłuszczu
Wykonanie:
cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z mięsem zalewamy 3 szklankami wody
doprawiamy solą pieprzem papryką dodajemy liść laurowy ziele angielskie
dusimy 20 minut pod przykryciem
po tym czasie dajemy odsączoną kukurydzę fasolę pokrojoną paprykę koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek całość gotujemy 10 minut