Mój kanał na YouTube

Translate

Calzone pieróg z mięsem i warzywami

Calzone pieróg z mięsem i warzywami
Calzone pieróg z mięsem i warzywami

Składniki:
1/2 kg mąki
4 dkg drożdży
1 szklanka wody
1 jajko
2 łyżki oleju
sól cukier oregano

Farsz
1 papryka czerwona
1/2 puszki kukurydzy
1 duży filet z kurczaka
1/2 puszki groszku

Wykonanie:
2 łyżki mąki drożdże letnia woda cukier mieszamy rozczyn 
dajemy w ciepłe miejsce na 10 minut
do mąki dajemy sól rozczyn jajko olej wyrabiamy
ciasto dajemy w ciepłe miejsce  na 30 minut

Farsz
opłukany filet kroimy w kostkę podsmażamy z papryką
podlewamy niewielka ilością wody dusimy 10 minut
doprawiamy sola pieprzem dodajemy odsączoną kukurydzę groszek
ciasto dzielimy na 2 części wałkujemy dajemy farsz zlepiamy
brzegi smarujemy rozkłóconym jajkiem wierzch nakłuwamy widelcem
pieczemy w 200 st około 35 minut