Befsztyk po tatarsku
Składniki:
30 dkg polędwicy wołowej
1 cebula
4 ogórki konserwowe
6 pieczarek konserwowych
3 żółtka
1 łyżka musztardy
sól pieprz
Wykonanie:
opłukaną polędwicę czyścimy z włókien mielimy dodajemy sól pieprz musztardę 4 łyżki wody
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy zwilżonymi rękami formujemy kulki
układamy na półmisku obok dajemy pokrojoną kostkę w cebulę ogórki pieczarki
umyte jajka dajemy do wrzątku na 2 minuty surowe żółtko dajemy do środka befsztyku
Składniki:
30 dkg polędwicy wołowej
1 cebula
4 ogórki konserwowe
6 pieczarek konserwowych
3 żółtka
1 łyżka musztardy
sól pieprz
Wykonanie:
opłukaną polędwicę czyścimy z włókien mielimy dodajemy sól pieprz musztardę 4 łyżki wody
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy zwilżonymi rękami formujemy kulki
układamy na półmisku obok dajemy pokrojoną kostkę w cebulę ogórki pieczarki
umyte jajka dajemy do wrzątku na 2 minuty surowe żółtko dajemy do środka befsztyku