Zupa z rzeżuchy
Składniki:
1 litr wywaru z kurczaka
1 cebula
1 pietruszka
3 ziemniaki
garść rzeżuchy
2 łyżki pestek z dyni
3 łyżki śmietany
sól pieprz gałka muszkatołowa
Wykonanie:
ziemniaki pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę
zalewamy gorącym wywarem gotujemy 15 minut
doprawiamy solą pieprzem gałką muszkatołową
dodajemy 1/3 porcji rzeżuchy miksujemy
zupę posypujemy pestkami dyni rzeżuchą dodajemy śmietanę
Składniki:
1 litr wywaru z kurczaka
1 cebula
1 pietruszka
3 ziemniaki
garść rzeżuchy
2 łyżki pestek z dyni
3 łyżki śmietany
sól pieprz gałka muszkatołowa
Wykonanie:
ziemniaki pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę
zalewamy gorącym wywarem gotujemy 15 minut
doprawiamy solą pieprzem gałką muszkatołową
dodajemy 1/3 porcji rzeżuchy miksujemy
zupę posypujemy pestkami dyni rzeżuchą dodajemy śmietanę