Śledzie zielone gotowane
Składniki:
1 kg śledzi zielonych
Sos
3 cebule
2 łyżki soli
3 łyżki cukru
1/2 szklanki octu
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
Wykonanie:
opłukane śledzie obieramy ze skóry kroimy w ukośne paski
Sos
cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z koncentratem pomidorowy
zalewamy 3 szklankami wody
dodajemy sól pieprz cukier ocet ziele angielskie liść laurowy pokrojone śledzie
gotujemy 10 minut na małym ogniu
śledzie podajemy na ciepło doskonale smakują na zimno
Składniki:
1 kg śledzi zielonych
Sos
3 cebule
2 łyżki soli
3 łyżki cukru
1/2 szklanki octu
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
Wykonanie:
opłukane śledzie obieramy ze skóry kroimy w ukośne paski
Sos
cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z koncentratem pomidorowy
zalewamy 3 szklankami wody
dodajemy sól pieprz cukier ocet ziele angielskie liść laurowy pokrojone śledzie
gotujemy 10 minut na małym ogniu
śledzie podajemy na ciepło doskonale smakują na zimno