Schab z faszerowany kabanosami
Składniki:
1 kg schabu bez kości
2 łyżki tłuszczu
4 kabanosy
2 ząbki czosnku
sól pieprz papryka tymiankiem
Wykonanie:
opłukany schab osuszamy nacieramy solą pieprzem czosnek papryką tymiankiem
w mięsie robimy 2 otwory wkładamy kabanosy obsmażamy na tłuszczu z każdej strony
pieczemy w 190 st około godziny polewamy powstałym sosem podczas pieczenia
Składniki:
1 kg schabu bez kości
2 łyżki tłuszczu
4 kabanosy
2 ząbki czosnku
sól pieprz papryka tymiankiem
Wykonanie:
opłukany schab osuszamy nacieramy solą pieprzem czosnek papryką tymiankiem
w mięsie robimy 2 otwory wkładamy kabanosy obsmażamy na tłuszczu z każdej strony
pieczemy w 190 st około godziny polewamy powstałym sosem podczas pieczenia