Rosół z knedelkami z wątróbki


Rosół z knedelkami z wątróbkiRosół z knedelkami z wątróbki

Składniki:
1 korpus z kurczaka
30 dkg żeberek wołowych
sól pieprz
zielona pietruszka
1 marchewka
kawałek selera
kawałek por[ zielona część]
1 pietruszka

Knedelki
15 dkg wątróbki z drobiu
1 łyżeczka masła
1 jajko
bułka tarta
sól pieprz majeranek

Wykonanie:
umyte mięso na rosół dajemy do zimnej wody
gotujemy na małym ogniu około 2 godzin
dodajemy jarzyny solimy gotujemy jeszcze 45 minut
rosół doprawiamy maggi pieprzem przecedzamy
podajemy z knedlami z wątróbki
Knedelki
umytą wątróbkę kroimy bardzo drobniutko
doprawiamy solą pieprzem majeranek
dodajemy jajko i bułkę tartą
wyrabiamy masę zostawiamy na 15 minut
formujemy małe knedle
gotujemy 10 minut osobno w osolonej wodzie
knedelki podajemy z rosołem
 

Translate