Składniki:
1/2 kostki margaryny
1 szklanka wody
2 szklanki mąki pszennej
4 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
1 śmietan fix
3 łyżki cukru pudru
Polewa
1/2 czekolady
1 łyżka śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
gotujemy wodę z margaryną dosypujemy mąkę mieszamy
masę łączymy w jednolitą kulę studzimy
dodajemy po jednym jajku mieszamy
na koniec dajemy proszek dokładnie ucieramy
ciasto przekładamy do worka cukierniczego
formujemy szprycą ptysie na papier do pieczenia
ciasto przekładamy do worka cukierniczego
formujemy szprycą ptysie na papier do pieczenia
pieczemy 20 minut w 180 st
Śmietana
śmietanę ubijamy z cukrem podczas ubijamy dosypujemy śmietan fix
ptysie kroimy na pół dajemy bitą śmietanę
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
Śmietana
śmietanę ubijamy z cukrem podczas ubijamy dosypujemy śmietan fix
ptysie kroimy na pół dajemy bitą śmietanę
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą