Ptysie z bitą śmietaną


Ptysie z bitą śmietaną Ptysie z bitą śmietaną

Składniki:
1/2 kostki masła
1 szklanka wody
2 szklanki mąki
4 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Śmietana
1/2 litr śmietany
1 śmietan fix
3 łyżki cukru pudru
1 czekolada

Wykonanie:
gotujemy wodę z masłem dosypujemy mąkę mieszamy łączymy masę w jednolitą kulę studzimy
dodajemy po jednym jajku ciasto mieszamy na koniec dajemy proszek do pieczenia
ciasto przekładamy do worka cukierniczego ptysie formujemy szprycą pieczemy 20 minut  w 180 st

Śmietana
śmietanę ubijamy z cukrem podczas ubijami dosypujemy śmietan fix
ptysie kroimy na pół dajemy bitą śmietanę wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
 

Translate