Krokiety z pieczarkami

Krokiety z pieczarkamiKrokiety z pieczarkami

Składniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
sól
2 łyżki oleju
1 szklanka wody
1 szklanka mleka

Farsz:
60 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
10 dkg sera żółtego
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku

Wykonanie:
z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe
łączymy robotem zostawiamy na 30 minut
smażymy naleśniki na oleju

Farsz:
cebule i pieczarki kroimy podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy z startym serem
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
zanurzamy w cieście naleśnikowym obtaczamy w bułce tartej
krokiety smażymy na złoty kolor z obu stron
 

Translate