Kotlety z ciecierzycy i kurczaka
Składniki:
20 dkg ciecierzycy
30 dkg mięsa z drobiu ugotowanego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 jajka
sól pieprz papryka tymianek
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
ciecierzycę zalewamy zimną woda na noc
odcedzamy ponownie zalewamy woda
gotujemy około 90 minut odcedzamy
mięso mielimy z ciecierzycą i podsmażoną cebulą
mięso mielimy z ciecierzycą i podsmażoną cebulą
doprawiamy solą pieprzem papryką tymiankiem zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy jajka masę dokładnie wyrabiamy
formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron
dodajemy jajka masę dokładnie wyrabiamy
formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron