Galaretka z szynką i jajkami

Galaretka z szynką i jajkamiGalaretka z szynką i jajkami

Składniki:
20 dkg szynka w plasterkach
1/2 brokuła
1 marchewka
5 jajek
2 łyżki majonez
1 łyżka chrzan
sól pieprz
1 cytryna
2 ząbki czosnek
1/2 litra bulion
5 łyżeczek żelatyny

Wykonanie:
umyty brokuł dzielimy na różyczki gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
marchewkę obieramy kroimy w plasterki gotujemy 10 minut
jajka gotujemy na twardo obieramy kroimy na pół
majonez łączymy z chrzanem smarujemy plasterki szynki
bulion zagotowujemy doprawiamy solą czosnkiem sokiem z cytryny
dodajemy żelatynę mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
formę wykładamy folią spożywczą układamy
jajka marchewkę brokuł ruloniki szynki
zalewamy żelatyną dajemy do lodówki na kilka godzin
 

Translate