2 liście laurowy
2 ziela angielskie
2 ziela angielskie
3 ziemniaki
1 pietruszka
kawałek selera
sól pieprz czosnek majeranek
Wykonanie:
ciecierzycę moczymy na noc gotujemy 90 minut z liściem i zielem angielskim
filet z kurczaka kroimy w kosteczkę podsmażamy podlewamy 1.5 litra wody
ciecierzycę moczymy na noc gotujemy 90 minut z liściem i zielem angielskim
filet z kurczaka kroimy w kosteczkę podsmażamy podlewamy 1.5 litra wody
dodajemy warzywa w pokrojone w kosteczkę gotujemy 30 minut
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem majerankiem
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem majerankiem
dodajemy ugotowaną ciecierzycę 1/3 zupy odlewamy
miksujemy dolewamy do pozostałej zupy
miksujemy dolewamy do pozostałej zupy