Pierogi z podrobami

Pierogi z podrobamiPierogi z podrobami

Składniki:
1 kg mąki
3 łyżki oleju
odrobina sól
około 3 szklanki ciepłej wody

Farsz
1 kg serduszek drobiowych
1 cebula
sól pieprz czosnek majeranek
1 łyżka masła

Wykonanie:
do mąki dajemy sól olej ciepłą wodę
wyrabiamy ciasto na gładką kule
[musi być elastyczne]

Farsz
serca płuczemy pod bieżącą wodą gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
obieramy mielimy z cebulką podsmażoną na maśle
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem majerankiem
ciasto wałkujemy na placki wycinamy szklanką krążki
nakładamy farsz składamy na pół zlepiamy
gotujemy w osolonej wodzie po wypłynięciu 3 minuty
do robienia pierogów używamy formy lub kleimy ręcznie
 

Translate