Szynka w galarecie w wydmuszkach z jajek

Szynka w galarecie w wydmuszkach z jajek
Szynka w galarecie w wydmuszkach z jajek


Składniki:
10 dkg szynki
6 łyżek kukurydzy
6 łyżek groszku konserwowego
1/2 litra wywaru mięsnego
sól pieprz czosnek
5 łyżeczek żelatyny
1/2 cytryny
10 wydmuszek z jajek
garść rukoli i zielonej piertruszki

Wykonanie:
z jajka odcinamy końcówkę wylewamy zawartość
wydmuszki dajemy na 3 minuty do wrzącej wody
do gorącego wywaru dajemy żelatynę
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem magii sokiem z cytryny
do wydmuszek z jajek dajemy po łyżece szynki groszku kukurydzy
zalewamy tężejąca galaretką dajemy do lodówki na kilka godzin
wyjmujemy galaretkę z jajek podajemy na rukoli
 

Translate