Gulasz z żołądków z kaszą gryczaną


 Gulasz z żołądków z kaszą gryczaną
Gulasz z żołądków z kaszą gryczaną
Składniki:
1 kg żołądków drobiowych
4 łyżki koncentrat pomidorowy
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
3 szklanki wywaru
sól pieprz magii majeranek liść laurowy ziele angielskie

Wykonanie:
żołądki płuczemy pod bieżącą wodą
gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
z liściem laurowym zielem angielski
cebulkę i żołądki kroimy w kostkę podsmażamy
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem majerankiem
dolewamy wywar oraz koncentrat pomidorowy
gulasz zagęszczamy mąką zagotowujemy
[2 łyżki maki i 1/2 szklanki wody mieszamy ]
kaszę gryczaną gotujemy sypko przepis tutaj
 

Translate