Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Składniki:
1 główka kapusty białej
Farsz
80 dkg pieczarek
sól pieprz majeranek
2 łyżki masła
1 cebula
Kasza
1 szklanka kaszy gryczanej
2 szklanki bulionu
Wykonanie:
z opłukanej kapusty usuwamy głąb
gotujemy w dużej ilości osolonej wody
oddzielamy z kapusty po kolei liście
Kasza
kasze gotujemy na sypko według przepisu na opakowaniu
cebule i pieczarki kroimy w kosteczkę podsmażamy
Kasza
kasze gotujemy na sypko według przepisu na opakowaniu
cebule i pieczarki kroimy w kosteczkę podsmażamy
dodajemy kaszę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
farsz dokładnie mieszamy
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz zwijamy
powtarzamy do wyczerpania składników
gołąbki układamy w garnku podlewamy bulionem
gotujemy około 1/2 godziny pod przykryciem
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz zwijamy
powtarzamy do wyczerpania składników
gołąbki układamy w garnku podlewamy bulionem
gotujemy około 1/2 godziny pod przykryciem