Mój kanał na YouTube

Translate

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

Składniki:
1 główka kapusty białej

Farsz
80 dkg pieczarek
sól pieprz majeranek
2 łyżki masła
1 cebula

 Kasza
1 szklanka kaszy gryczanej
2 szklanki bulionu

Wykonanie:
z opłukanej kapusty usuwamy głąb
gotujemy w dużej ilości osolonej wody 
oddzielamy z kapusty po kolei liście

Kasza
kasze gotujemy na sypko według przepisu na opakowaniu

cebule i pieczarki kroimy w kosteczkę podsmażamy 
dodajemy kaszę 
doprawiamy solą pieprzem majerankiem 
farsz dokładnie mieszamy
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz zwijamy
powtarzamy do wyczerpania składników
gołąbki układamy w garnku podlewamy bulionem
gotujemy około 1/2 godziny pod przykryciem