Ciasto bez pieczenia "Brzoskwiniowa pokusa"

Ciasto bez pieczenia "Brzoskwiniowa  pokusa"Ciasto bez pieczenia "Brzoskwiniowa pokusa"

Składniki:
1 szklanka musu brzoskwiniowego
1/2 litra śmietany kremówki
6 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru

Biszkopty
okrągłe biszkopty
1/2 szklanki mleka
1 łyżka cukru pudru
składniki ponczu dokładnie mieszamy

Dekoracja
3 łyżki krojonych migdałów

Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z musem oraz płynną żelatyną
masę bardzo dokładnie mieszamy

Brzoskwinie
opłukane brzoskwinie gotujemy 5 minut w osłodzonej wodzie
obieramy ze skóry kroimy na pół wyjmujemy pestkę miksujemy

Formę wykładamy folią spożywczą dajemy nasączone biszkopty a na nie wykładamy masą
boki ciasta posypujemy krojonymi migdałami ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin

Polub Nas

 

Translate