Ciasto bez pieczenia "Lambada"

Ciasto bez pieczenia "Lambada"

Składniki:
40 szt biszkoptów

Śmietana
1/2 litra śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
1/2 startej czekolady

Budyń
3 budynie
1 litr soku pomarańczowego
1/2 szklanki cukru

Wykonanie:
w 1 szklance soku mieszamy budynie dolewamy pozostałego gotującego się soku
budyń gotujemy 3 minuty dodajemy cukier mieszamy studzimy

Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
formę 30 x 25 wykładamy folią spożywczą dajemy biszkopty a na nie wykładamy ciepły budyń
na budyń układamy biszkopty studzimy wykładamy śmietanę wierzch posypujemy startą czekoladą

Polub Nas

 

Translate