Składniki:
okrągłe biszkopty
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
1/2 startej czekolady
Budyń
3 budynie
1 litr soku pomarańczowego
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
w 1 szklance soku mieszamy budynie
dolewamy do gotującego się soku
budyń gotujemy 3 minuty
budyń gotujemy 3 minuty
dodajemy cukier mieszamy studzimy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
formę 20 x 25 wykładamy folią spożywczą
formę 20 x 25 wykładamy folią spożywczą
układamy biszkopty a na nie wykładamy ciepły budyń
na budyń układamy biszkopty studzimy
wierzch dajemy śmietanę posypujemy startą czekoladą
wierzch dajemy śmietanę posypujemy startą czekoladą