Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto bez pieczenia "Lambada"





Ciasto bez pieczenia "Lambada"


Składniki:
okrągłe biszkopty

Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
1/2 startej czekolady

Budyń
3 budynie
1 litr soku pomarańczowego
1/2 szklanki cukru

Wykonanie:
w 1 szklance soku mieszamy budynie 
dolewamy do gotującego się soku
budyń gotujemy 3 minuty 
dodajemy cukier mieszamy studzimy

Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
formę 20 x 25 wykładamy folią spożywczą 
układamy biszkopty a na nie wykładamy ciepły budyń 
na budyń układamy biszkopty studzimy
wierzch dajemy śmietanę posypujemy startą czekoladą