Rolada z jabłkami
Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki pszennej
5 łyżek cukru
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jabłka
4 duże jabłka
cynamon
Polewa
l/2 czekolady
1 łyżka śmietanki 30 %
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jabłka
4 duże jabłka
cynamon
Polewa
l/2 czekolady
1 łyżka śmietanki 30 %
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dajemy mąkę przesianą z proszkiem olej
ciasto mieszamy dajemy na blachę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na papier układamy cząstki jabłek oprószonych cynamonem
na jabłka wykładamy ciasto
roladę pieczemy 25 minut w 180 st
upieczone ciasto zwijamy w rulon jabłkami do środka
wierzch polewamy polewą posypujemy kokosem
upieczone ciasto zwijamy w rulon jabłkami do środka
wierzch polewamy polewą posypujemy kokosem