Galaretkowiec

Galaretkowiec
Galaretkowiec

Składniki:
1/2 litra śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
6 łyżeczek żelatyny
2 serki homogenizowane[150 g]
1 galaretka wiśniowa
1 galaretka agrestowa
20 biszkoptów

Wykonanie:
galaretki rozpuszczamy w osobnych garnuszkach w 1 szklance wrzącej wody studzimy
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno dodajemy płynną żelatynę serki galaretki
masę delikatnie mieszamy
formę 25 30 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty a na nie dajemy masę
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi ciasto dajemy lodówki na kilka godzin

Polub Nas

 

Translate