Mój kanał na YouTube

Translate

Rurki z kremem budyniowym






Rurki z kremem budyniowym

Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
1 kostka margaryny
4 łyżki cukru
1 szklanka kwaśnej śmietany
szczypta soli
1 jajka do smarowania
cukier do posypania

Krem
1/2 litra mleka
25 dkg masła
1 budyń
1/2 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy

Wykonanie:
margarynę z mąką siekamy nożem 
dodajemy śmietanę cukier wyrabiamy
ciasto wałkujemy kroimy długie paski 
foremki owijamy ciastem pod skosem
wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem posypujemy cukrem
rurki układamy na papierze do pieczenia
pieczemy w 180 st na złoty kolor

Krem
szklankę mleka gotujemy 
do pozostałego mleka dodajmy budynie mieszamy
masę wlewamy do gotującego się mleka 
budyń gotujemy 3 minuty studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce budyniu masę ucieramy 
krem przekładamy do worka cukierniczego
rurki nadziewamy kremem 
wierzch posypujemy cukrem pudrem