Paszteciki z kapustą i pieczarkami

Paszteciki z kapustą i pieczarkamiPaszteciki z kapustą 
i pieczarkami

Składniki:
1/2 kg mąki
1 kostka margaryny
3 jajka
5 dkg drożdży
sól pieprz
1/3 szklanki mleka

Farsz:
1/2 kg kapusty kiszonej
40 dkg pieczarek
1 cebula
sól pieprz
1 jajko

Wykonanie:
łyżkę mąki drożdże letnie mleko szczyptę cukru mieszamy
rozczyn zostawiamy na 10 minut
margarynę ścieramy na tarce o dużuch oczkach
do mąkę dajemy margarynę rozczyn jajka sól wyrabiamy ciasto
zostawiamy do podwojenia objętości

Farsz:
kapustę kroimy gotujemy około godziny
pieczarki cebule podsmażamy doprawiamy solą pieprzem
do kapusty dodajemy pieczarki jajko farsz dokładnie mieszamy
z ciasta wałkujemy prostokąty nakładamy farsz
ciasto zwijamy paszteciki kroimy z ukosa 3 cm kawałki wierzch smarujemy żółtkiem
pieczemy w 180 st na złoty kolor podajemy na ciepło

Polub Nas

 

Translate