Ciasto z ciepłymi lodami "Pawi ogon"

Ciasto z ciepłymi lodami "Pawi ogon"




Ciasto z ciepłymi lodami "Pawi ogon"

Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
1 łyżka kakao
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pianka:
1/2 litra śmietany kremówki
2 galaretki truskawkowe
4 łyżki cukru pudru
1 opakowanie zimnych lodów

Wykonanie:
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut

Pianka
2 galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dolewamy tężejącą galaretkę
masę delikatnie mieszamy wykładamy na ciasto
do środka dajemy ciepłe lody zalewamy pozostałą pianką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin

Polub Nas

 

Translate