Ciasto "Raffaello"

Ciasto "Raffaello"
Ciasto "Raffaello"

Składniki:
7 jajek
7 łyżek mąki
7 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
2 białe czekolady
3/4 litra śmietany kremówki
1/2 szklanki cukru pudru
3 opakowanie śmietan fix
5 dkg kokosu
5 dkg migdałów
1 cukier waniliowy

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy wyłożonej papierem
pieczemy w 180 st około 35 minut

Krem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dosypujemy śmietan fix
mieszamy z kokosem płatkami migdałowymi startą czekoladą masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy masą przykrywamy biszkoptem
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy płatkami migdałowymi kokosem