Pulpety w sosie pieczarkowym

Pulpety w sosie pieczarkowymPulpety w sosie pieczarkowym

Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula
3 łyżki kaszy manny
4 łyżki mąki
sól pieprz
2 ząbki czosnku

Sos
40 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
1/3 szklanki śmietany
sól pieprz

Wykonanie:
mięso mielone doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy kaszę mannę jajko masę mięsną dokładnie mieszamy
formujemy pulpety oprószamy w mące dodajemy do pieczarek

Sos
pokrojone pieczarki podsmażamy z cebulą doprawiamy solą pieprzem
podlewamy 3 szklankami wody zagotowujemy dodajemy pulpety gotujemy 20 minut
na koniec dodajemy śmietanę pulpety podajemy z kaszą przepis Tutaj

Polub Nas

 

Translate