Kotlet schabowy z soczewicą
Składniki:
4 plastry schabu
1 jajko
2 łyżki mąki
sól pieprz
2 łyżki mąki
sól pieprz
bułka tarta
olej
Soczewica
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól pieprz zioła prowansalskie
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukaną soczewicę gotujemy 20 minut dajemy na sito
cebulę pieczarki kroimy podsmażamy
dodajemy soczewicę zmiażdżony czosnek
doprawiamy solą pieprzem ziołami mieszamy
Soczewica
20 dkg soczewicy
30 dkg pieczarek1 cebula
1 ząbek czosnku
sól pieprz zioła prowansalskie
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukaną soczewicę gotujemy 20 minut dajemy na sito
cebulę pieczarki kroimy podsmażamy
dodajemy soczewicę zmiażdżony czosnek
doprawiamy solą pieprzem ziołami mieszamy
Kotlet schabowy
opłukane plastry schabu lekko rozbijamy oprószamy solą pieprzem
obtaczamy w mące zanurzamy w jajku i bułce tartej
smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron podajemy z soczewicą