Frykadelki z kapustą z ziemniakami
Składniki:
1/2 kg mięsa z mielonego karczku
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz ostra papryka
4 łyżki mąki
tłuszcz do smażenia
Kapusta z ziemniakami
1 kg ziemniaków
80 dkg kapusty kiszonej
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
maggi sól pieprz
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką
dodajemy podsmażoną cebulę zmiażdżony czosnek
masę mięsną dokładnie mieszamy
Składniki:
1/2 kg mięsa z mielonego karczku
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz ostra papryka
4 łyżki mąki
tłuszcz do smażenia
Kapusta z ziemniakami
1 kg ziemniaków
80 dkg kapusty kiszonej
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
maggi sól pieprz
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką
dodajemy podsmażoną cebulę zmiażdżony czosnek
masę mięsną dokładnie mieszamy
formujemy ruloniki 7 cm obtaczamy w mące
smażymy na rumiano z obu stron
smażymy na rumiano z obu stron
podlewamy szklanka wody dusimy 15 minut pod przykryciem
Kapusta z ziemniakami
opłukaną kapustę kiszoną gotujemy do miękkości odcedzamy
cebule boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie odcedzamy
kapustę z ziemniakami mieszamy z boczkiem
Kapusta z ziemniakami
opłukaną kapustę kiszoną gotujemy do miękkości odcedzamy
cebule boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie odcedzamy
kapustę z ziemniakami mieszamy z boczkiem
doprawiamy solą pieprzem maggi
kapustę z ziemniakami podajemy z frykadelkami
kapustę z ziemniakami podajemy z frykadelkami