Frykadelki z kapustą z ziemniakami

Frykadelki z kapustą z ziemniakamiFrykadelki z kapustą z ziemniakami

Składniki:
1/2 kg mięsa z mielonego karczku
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz ostra papryka
3 łyżki mąki
olej

Kapusta z ziemniakami
1 kg ziemniaków
80 dkg kapusty białej
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
maggi sól ocet pieprz

Wykonanie:
mielone mięso doprawiamy solą pieprzem papryką
dodajemy podsmażoną cebulę zmiażdzony czosnek
masę mięsną dokładnie mieszamy formujemy ruloniki 7 cm
obtaczamy w mące smażymy na oleju na rumiano

Kapusta z ziemniakami
opłukaną kapustę drobno szatkujemy gotujemy
w osolonej wodzie do miękkości odcedzamy zakwaszamy octem
cebule boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie odcedzamy
kapustę dajemy do ziemniaków razem mieszamy
doprawiamy solą pieprzem maggi
dodajemy podsmażony boczek dokładnie mieszamy
kapustę z ziemniakami podajemy z frykadelkami