Filet z indyka faszerowany mięsem i pieczarkami
Składniki:
80 dkg filetu z indyka
20 dkg mięsa mielonego
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki mleka
20 dkg pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól pieprz oregano
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Wykonanie:
umyty filet kroimy wzdłuż rozbijamy oprószamy solą pieprzem oregano
pieczarki kroimy podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
dajemy jajko mielone mięso farsz dokładnie mieszamy
na płat mięsa wykładamy farsz ściśle zwijamy
dajemy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem
dajemy jajko mielone mięso farsz dokładnie mieszamy
na płat mięsa wykładamy farsz ściśle zwijamy
dajemy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem
pieczemy 50 minut w 190 st