1 szklanka wody mineralnej
1 szklanka mleka
2 łyżki oleju lub stopionego masła
3 jajka
1 cukier waniliowy
szczypta soli
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
40 dkg jagód
Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowego łączymy robotem
3 jajka
1 cukier waniliowy
szczypta soli
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
40 dkg jagód
Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowego łączymy robotem
ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na rumiano
Śmietana
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
naleśniki smażymy na rumiano
Śmietana
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy jagody mieszamy
na naleśniki dajemy śmietanę zwijamy
na naleśniki dajemy śmietanę zwijamy
wierzch posypujemy cukrem pudrem