Danie jednogarnkowe z kapustą

Danie jednogarnkowe z kapustąDanie jednogarnkowe z kapustą

Składniki:
40 dkg mięsa z łopatki
1/2 kg kapusty białej
1 marchewka
3 ziemniaki
1 papryka czerwona
3 pomidory
2 ząbki czosnku
sól pieprz ostra papryka
1 cebula czerwona
garść zielonej pietruszki

Wykonanie:
umyte mięso kroimy w kostkę podlewamy wodą
gotujemy w osolonej wodzie do miękkości około godziny
opłukaną paprykę kroimy na pół
usuwamy gniazda nasienne kroimy w paski
marchewkę ziemniaki kapustę kroimy w kostkę
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
do prawie miękkiego mięsa dodajemy warzywa gotujemy 25  minut
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
danie posypujemy zieloną pietruszką