Danie jednogarnkowe z kapustą

Danie jednogarnkowe z kapustąDanie jednogarnkowe z kapustą

Składniki:
40 dkg mięsa z łopatki
1/2 kg kapusty białej
1 marchewka
3 ziemniaki
1 papryka czerwona
3 pomidory
2 ząbki czosnku
sól pieprz ostra papryka
1 cebula czerwona
garść zielonej pietruszki

Wykonanie:
umyte mięso kroimy w kostkę podlewamy wodą
gotujemy w osolonej wodzie do miękkości około godziny
opłukaną paprykę kroimy na pół
usuwamy gniazda nasienne kroimy w paski
marchewkę ziemniaki kapustę kroimy w kostkę
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
do prawie miękkiego mięsa dodajemy warzywa gotujemy 25  minut
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
danie posypujemy zieloną pietruszką

Polub Nas

 

Translate