Bitki ze schabu z warzywami

Bitki ze schabu z warzywami

Składniki:
4 kawałki schabu
3 łyżki mąki
2 ząbki czosnku
sól pieprz kminek
3 łyżki tłuszczu

Wrzywa
1 kalafior
4 marchewki
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
sól curry
2 łyżki tłuszczu

Wykonanie:
umyte mięso oszuszamy lekko rozbijamy doprawiamy
solą pieprzem kminkiem zmiażdzonym czosnkiem
zostawiamy w lodówce na 30 minut
mięso oprószamy mąką smażymy 5 minut z każdej strony
bitki chwilę dusimy pod przykryciem

Warzywa
opłukany kalafior dzielimy na różyczki marchewkę kroimy w talarki
warzywa gotujemy 10 minut w małej ilości osolonej wody z curry
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy łączymy z warzywami
bitki podajemy z warzywami