Rolada rybna
Składniki:
70 dkg ryby
1 jajko
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz
4 łyżki mąki
zielona pietruszka
olej
Wykonanie:
z opłuknych ryb wybieramy 4 płaty pozostałe
mielimy z podsmażoną cebulą jajkiem dodajemy
zieloną pietruszkę sól pieprz zmiażdzony czosnek masę mieszamy
płaty ryb lekko rozbijamy nakładamy farsz ściśle zwijamy
oprószamy mąką smażymy na małym ogniu na złoty kolor
Składniki:
70 dkg ryby
1 jajko
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz
4 łyżki mąki
zielona pietruszka
olej
Wykonanie:
z opłuknych ryb wybieramy 4 płaty pozostałe
mielimy z podsmażoną cebulą jajkiem dodajemy
zieloną pietruszkę sól pieprz zmiażdzony czosnek masę mieszamy
płaty ryb lekko rozbijamy nakładamy farsz ściśle zwijamy
oprószamy mąką smażymy na małym ogniu na złoty kolor