Pierogi z kapustą i suszonymi grzybami

Pierogi z suszonymi grzybami Pierogi z kapustą i suszonymi grzybami 

Składniki:
1/2 kg mąki
1 jajko
1,5 szklanki ciepłej wody
odrobina soli
2 łyżki oleju

Farsz
10 dkg grzybów suszonych
1 kg kapusty kiszonej
2 cebule
sól pieprz maggi
5 dkg masła

Wykonanie:
Farsz
kapustę kiszoną  kroimy gotujemy do miękkości
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy z grzybami na maśle
[opłukane grzyby moczymy na noc gotujemy do miękkości]
doprawiamy solą pieprzem maggi farsz mieszamy

Ciasto
do mąki dajemy jajko letnią wodę olej sól wyrabiamy
ciasto cienko wałkujemy wycinamy szklanką krążki
nakładamy farsz zlepiamy brzegi gotujemy w osolonej wodzie
z dodatkiem oleju 3 minuty po wypłynięciu