Pieczone pierożki z makrelą

Pieczone pierożki z makreląPieczone pierożki z makrelą

Składniki:
2.5 szklanki mąki
1/2 kostki masła
1/2 łyżeczki soli
3/4 szklanki zimnej wody

Farsz
1 makrela wędzona
1 cebula
2 ogórki kiszone
sól pieprz
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu

Wykonanie:
makrelę obieramy z ości rozdrabniamy widelcem
cebulę ogórki kroimy w koteczkę doprawiamy solą pieprzem
dodajemy musztardę majonez farsz mieszamy

Ciasto
przesianą mąkę z solą łączymy z masłem dolewamy wodę 
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
wałkujemy wycinamy krażki dajemy farsz zlepiamy pierogi
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
wierzch smarujemy roząconym jajkiem
pieczemy w 190 st 20 minut