Pasztet z królika


Pasztet z królikaPasztet z królika

Składniki:
1 królik
1/2 kg boczku świeżego
20 dkg wątróbki
1 marchewka pietruszka
1 cebula
1 bułka
3 jajka
sól pieprz
1 liść laurowy
4 ziela angielskie
gałka muszkatowa majeranek maggi

Wykonanie:
opłukanego królika boczek kroimy na kawałki gotujemy z warzywami
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim
cebule kroimy w kostkę podsmażamy bułkę moczymy w mleku odciskamy
wątróbkę dajemy do wrzątku na 5 minut składniki pasztetu miksujemy
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem gałką majerankiem maggi
dodajemy jajka masę dokładnie mieszamy wykładamy do formy keksowej
wyłożonej papierem do pieczenia pasztet pieczemy 1.5 godziny w 190 st