Ciasto bez pieczenia "Stefanka ze śmietaną"
Składniki:
60 szt herbatników
Śmietana
1 litr śmietany kremówki
6 łyżeczek żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
Polewa
1 czekolada deserowa
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy herbatniki
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy
na herbatniki wykładamy część śmietany dajemy herbatniki śmietanę herbatniki
na wierzch dajemy śmietanę polewamy czekoladą ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
Składniki:
60 szt herbatników
Śmietana
1 litr śmietany kremówki
6 łyżeczek żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
Polewa
1 czekolada deserowa
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy herbatniki
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy
na herbatniki wykładamy część śmietany dajemy herbatniki śmietanę herbatniki
na wierzch dajemy śmietanę polewamy czekoladą ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin