Ciasto bez pieczenia "Raffaello"
Składniki:
60 szt herbatników
2 białe czekolady
3/4 litra 30 %
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
5 dkg kokosu
5 dkg płatków migdałowych
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
formę 25 x 30 cm
wykładamy folią spożywczą układamy herbatniki
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy płynną żelatynę kokos płatki migdałowe startą czekoladą mieszamy
na herbatniki wykładamy masę herbatniki masę herbatniki
na herbatniki wykładamy masę herbatniki masę herbatniki
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi