Sernik na zimno z cukinią
Składniki:
25 dkg serka mascarpone
1 szklanka musu z cukinii
2 galaretki zielone
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
1 paczka delicji
Masa
cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach
zalewamy małą ilością wody gotujemy 7 minut studzimy
galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
dodajemy żelatynę mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno
dodajemy serek tężejącą galaretę zmiksowaną cukinię
masę mieszamy formę wykładamy folią spożywczą
układamy delicje a na nie wykładamy masę
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi
sernik dajemy do lodówki na kilka godzin