Ruloniki mięsne z kapustą
Składniki:
1/2 kg mięsa z łopatki
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz ostra papryka kminek
4 łyżki mąki
garść szczypiorku
tłuszcz do smażenia
Kapusta
80 dkg kapusty
10 dkg boczku
1 cebula
sól pieprz cukier ocet
Wykonanie:
mielone mięso doprawiamy solą pieprzem papryką kminkiem
dodajemy podsmażoną cebulę posiekany szczypiorek zmiażdżony czosnek
masę mięsną dokładnie mieszamy formujemy ruloniki
obtaczamy w mące smażymy na rumiano z obu stron
Kapusta
kapustę gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
Składniki:
1/2 kg mięsa z łopatki
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz ostra papryka kminek
4 łyżki mąki
garść szczypiorku
tłuszcz do smażenia
Kapusta
80 dkg kapusty
10 dkg boczku
1 cebula
sól pieprz cukier ocet
Wykonanie:
mielone mięso doprawiamy solą pieprzem papryką kminkiem
dodajemy podsmażoną cebulę posiekany szczypiorek zmiażdżony czosnek
masę mięsną dokładnie mieszamy formujemy ruloniki
obtaczamy w mące smażymy na rumiano z obu stron
Kapusta
kapustę gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
z liściem laurowym zielem angielskim
zakwaszamy octem odcedzamy
dodajemy podsmażoną cebulę posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem szczyptą cukru
doprawiamy solą pieprzem szczyptą cukru
kapustę mieszamy podajemy z rulonikami