Ruloniki mięsne z kapustą

Ruloniki mięsne z kapustąRuloniki mięsne z kapustą

Składniki:
1/2 kg mięsa z łopatki
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz ostra papryka kminek
4 łyżki mąki
garść szczypiorku
tłuszcz do smażenia

Kapusta
80 dkg kapusty
10 dkg boczku
1 cebula
sól pieprz cukier ocet



Wykonanie:
mielone mięso doprawiamy solą pieprzem papryką kminkiem
dodajemy podsmażoną cebulę posiekany szczypiorek zmiażdżony czosnek
masę mięsną dokładnie mieszamy formujemy ruloniki
obtaczamy w mące smażymy na oleju na rumiano

Kapusta
kapustę gotujemy 10 minut w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim
zakwaszamy octem odcedzamy dodajemy podsmażoną cebulę posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem szczyptą cukru kapustę mieszamy podajemy z rulonikami

Polub Nas

 

Translate