Ruloniki mięsne z kapustą

Ruloniki mięsne z kapustąRulonki mięsne z kapustą

Składniki:
1/2 kg mięsa z łopatki
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz ostra papryka kminek
4 łyżki mąki
garść szczypiorku
olej

Kapusta
80 dkg kapusty
10 dkg boczku
1 cebula
sól pieprz cukier ocet



Wykonanie:
mielone mięso doprawiamy solą pieprzem papryką kminkiem dodajemy
podsmażoną cebulę posiekany szczypiorek zmiażdzony czosnek
masę mięsną dokładnie mieszamy formujemy ruloniki
obtaczamy w mące smażymy na oleju na rumiano

Kapusta
kapustę białą gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
z liściem laurowym zielem angielskim
zakwaszamy octem kapustę odcedzamy
cebulkę boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
dodajemy cebulę z boczkiem posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem szczyptą cukru
kapustę mieszamy podajemy z rulonkami