Śmietanowiec
Składniki:
okrągłe biszkopty
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
2 galaretki cytrynowe
4 łyżki cukru pudru
Galaretki
1 galaretka agrestowa
1 galaretka truskawkowa
krojone migdały
Wykonanie :
galaretkę zalewamy 1.5 szklanki wrzącej wody w osobnych garnuszkach
1/2 litra śmietany 30 %
2 galaretki cytrynowe
4 łyżki cukru pudru
Galaretki
1 galaretka agrestowa
1 galaretka truskawkowa
krojone migdały
Wykonanie :
galaretkę zalewamy 1.5 szklanki wrzącej wody w osobnych garnuszkach
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy kroimy
Śmietana
2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę mieszamy z pokrojonymi galaretkami
formę 25 x 20 wykładamy folią spożywczą
formę 25 x 20 wykładamy folią spożywczą
dajemy biszkopty a na nie wykładamy masę wierzch posypujemy migdałami
ciasto dajemy do lodówki na parę godzin