Danie jednogarnkowe z kiszonej kapusty

Danie jednogarnkowe z kiszonej kapustyDanie jednogarnkowe z kiszonej kapusty

Składniki:
60 dkg kapusty kiszonej
1.5 litra wywaru z mięsa
4 ziemniaki
1 marchewka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
3 ziele angielskie
2 liści laurowe
sól pieprz kminek maggi

Pulpety
30 dkg mięsa mielonego
sól pieprz

Wykonanie:
mięso mielone doprawiamy pieprzem solą dokładnie mieszamy
formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego
warzywa kroimy w kostkę zalewamy 1.5 litrem wywaru
dajemy sól pieprz ziele angielskie liść laurowy majeranek kminek
dodajemy pulpeciki całość gotujemy 30 minut
kapustę kiszoną gotujemy osobno kroimy łączymy z zupą
na koniec dajemy zmiażdżony czosnek koncentrat pomidorowy
danie zagotowujemy