Ciasto "Kopiko"

Ciasto "Kopiko"Ciasto "Kopiko"

Składniki:
6 jajek
6 łyżek mąki
2 łyżki kakao
1 łyżka mąki ziemniaczanej
6 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
2 budynie
3/4 litra mleka
1.5 kostki masła
1/5 szklanki cukru pudru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej

Polewa
1 czekolada
2 łyżki śmietanki
czekoladę ze śmietanką podgrzewamy


Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
przesiane obie mąki kakao proszek do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy 25 X 30
wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy 35 minut w 180 st

Krem
budynie gotujemy na mleku studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy
po łyżce zimnego budyniu rozpuszczoną kawę
masę ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy biszkoptem
wierzch ciasta smarujemy kremem polewamy rozpuszczoną czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin